Poradnia psychologiczna

Archidiecezjalna Poradnia Katolicka jest miejscem, w którym bezinteresowną pomocą służą specjaliści posiadający odpowiednie wykształcenie i kwalifikacje zawodowe oraz wieloletnie doświadczenie w dziedzinie:

• psychologii,
  • pedagogiki,
  • psychoterapii,
  • seksuologii,
  • psychiatrii,
  • mediacji pojednawczej (małżeńskiej i rodzinnej),
  • Naturalnego Planowania Rodziny według metody profesora Rötzera (konsultacje dla narzeczonych oraz małżeństw),
  • prawa cywilnego (prawo rodzinne) i karnego,
  • teologii.

Specjaliści w ramach punktu konsultacyjnego pomagają m. in. w: trudnościach małżeńskich; rodzinnych; wychowawczych (ADHD, dysleksja, dysgrafia); związanych z wyborem stanu i zawodu; w problemach uzależnień; w depresjach i nerwicach natręctw (zaburzeniach obsesyjno-kompulsyjnych) oraz stanach lękowych i zaburzeniach osobowości; w trudnych i zawiłych sprawach sumienia; w trudnościach religijnych i światopoglądowych.

Szanowni Państwo, mimo wprowadzenia stanu zagrożenia epidemicznego informujemy, iż Poradnia pozostanie otwarta.

Forma pracy terapeutycznej może, za obopólnym porozumieniem, zmienić się w formę zdalną – internetowo lub telefonicznie. Staramy się w tym trudnym czasie uwzględnić zarówno dobro naszych pacjentów, pracowników, zalecenia państwowe, jak i wskazówki płynące z Towarzystw Psychologicznych i Psychiatrycznych.
Zapewniamy o naszej gotowości do niesienia pomocy.

Adres:
ul. Nowogrodzka 49

Zapisy telefoniczne:  (22) 629 02 61 (od. 15.00 do 19.00)

Nr konta dla darowizn: Pekao S.A. 57 1240 6292 1111 0010 8382 8879